ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ - ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Έχω σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων, μεταπτυχιακό τίτλο στο μάρκετινγκ και διδακτορικό στις κοινωνικές σπουδές. Έχω φοιτήσει στην σχολή πολιτικής ηγεσίας του Friedrich Naumann Foundation (FNF) στην Γερμανία με εξειδίκευση στην τοπική διακυβέρνηση και μιλάω με άνεση 4 ξένες γλώσσες. Σήμερα εργάζομαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ) και πιο συγκεκριμένα στο έργο του Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, έχω συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα και είμαι μέτοχος σε επιχείρηση από τον χώρο του fitness.

Μέσα από την εμπειρία μου ως Σύμβουλος στην Δ.Ε. Εκάλης (2013-2019) αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ώστε να μπορέσω να συνδυάσω την εμπειρία μου σε συνδυασμό με την θέληση μου να προσφέρω προς τους πολίτες. Πέρα από αυτά, πιστεύω στο όραμα του Βασίλη Ξυπολυτά που είναι ένας νέος άνθρωπος με διαφορετικό όραμα από τις ως τώρα διοικήσεις του Δήμου, που μπορεί να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση στον Δήμο μας.

Ο Δήμος Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας–Εκάλης είναι ένας αστικός δήμος, που ίσως έχει αδικηθεί τα τελευταία 10-15 χρόνια. Το όραμα μου είναι να ζούμε σε ένα δήμο με ευρωπαϊκό αστικό χαρακτήρα που να συγκρίνεται με αντίστοιχους Δήμους της Βορείου Ευρώπης. Θα πρέπει να είναι ένας δήμος βιώσιμος, που θα βασίζεται στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή και την συμπερίληψη αλλά και ένα περιβάλλον φιλικό προς την υγιή επιχειρηματικότητα. Πέρα από αυτά θα είναι μια πόλη με χαρακτήρα και σεβασμό στην πλούσια ιστορία της (παράδειγμα είναι οι επαύλεις που διαθέτει) που θα μπορεί να την προβάλει προς τα έξω ώστε να εξελιχθεί σε ένα προορισμό για ποιοτικό τουρισμό. Οπότε, το όραμα μου αφορά ένα δήμο με ισχυρό city brand, που θα ξεχωρίζει και θα έχει ένα αστικό χαρακτήρα.

Γνωρίζω τον Βασίλη πολλά χρόνια και παρακολουθώ το έργο του. Κρίνω ότι ο Δήμος χρειάζεται να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει ένα νέο αέρα βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό μπορεί να γίνει με τον Βασίλη Ξυπολυτά.