photo-1

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΝΑΙ

για τον Δήμο μας

Κηφισιά / Νέα Ερυθραία / Εκάλη

 

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ είναι η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη να αποκτήσουν ξανά τη σημασία και τη δυναμική που τους αξίζουν

αναδεικνύουμε τον Δήμο Κηφισιάς σε Πρότυπο Ποιότητας Ζωής. Απαντάμε σε όλα τα ζητήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας, ενδεικτικά αναφέρουμε την προσβασιμότητα, το κυκλοφοριακό, την ανάγκη για περισσότερο και ποιοτικά καλύτερο δημόσιο χώρο, τις συνθήκες ασφάλειας σε κάθε γειτονιά.

αναβαθμίζουμε την Καθαριότητα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες σε σχέση με την καθαριότητα.

στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, διευρύνουμε τις υπηρεσίες και τους ωφελούμενους. Στηρίζουμε την οικογένεια, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους. Προάγουμε τον εθελοντισμό, την ισότητα και μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Προωθούμε την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Ο Δήμος που ονειρευόμαστε στέκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

αξιοποιούμε στο μέγιστο και αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές του Δήμου μας. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός βρίσκεται στο DNA μας. Καλλιεργούμε και προάγουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε όλες τους τις διαστάσεις, ώστε να αποτελούν μοχλό για την επανεκκίνησή του Δήμου μας.

δημιουργούμε ένα Δήμο που ακούει. Προωθούμε τεχνολογίες που δίνουν δύναμη στην κοινωνία. Σχεδιάζουμε μια Πλατφόρμα αξιολόγησης και ελέγχου των αιτημάτων των δημοτών καθώς και προώθησης ψηφιακών γνωμοδοτικών δημοψηφισμάτων.

αξιοποιούμε τα διαθέσιμα Χρηματοδοτικά εργαλεία. Διεκδικούμε πόρους για την κατασκευή σύγχρονων απαραίτητων υποδομών που θα προάγουν την ανάπτυξη του Δήμου μας. Το προάστιό μας πρέπει να διεκδικήσει τους χρηματοδοτικούς πόρους που του αξίζουν.

μετατρέπουμε τον Δήμο μας σ’ ένα Έξυπνο Προάστιο. Αξιοποιούμε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και τις υποδομές μας.

προάγουμε τον Δήμο μας σε Πρότυπο Περιβαλλοντικής Προστασίας και Διαχείρισης. Υιοθετούμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, επενδύουμε σε νέες μεθόδους και συνήθειες και στοχεύουμε να αναδείξουμε τον Δήμο μας στον πιο πράσινο δήμο της χώρας.

προστατεύουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Κηφισιάς και αναδεικνύουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Νέας Ερυθραίας. Όχι μόνον ως τοπόσημα αλλά ως ζώσα πραγματικότητα που εμπλουτίζει την καθημερινότητά μας. Ταυτόχρονα προστατεύουμε, με κάθε τρόπο, τον χαρακτήρα της κηπούπολης Εκάλης, ως περιοχή αμιγούς κατοικίας και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

σχεδιάζουμε μαζί την Αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Στόχος μας να δημιουργήσουμε πολλαπλές νέες ευκαιρίες και προοπτικές για απασχόληση, οικονομική δραστηριοποίηση και δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πόλη μας. Για έναν Δήμο που αξιοποιεί το τοπικό ανθρώπινο κεφάλαιό του στο μέγιστο βαθμό και καλλιεργεί συνθήκες τοπικής ευημερίας.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

 

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία και μια πρόκληση για τον Δήμο μας.

Ευκαιρία, ν’ αφήσουμε πίσω μας την ακινησία των τελευταίων ετών, ώστε η Κηφισιά, η Εκάλη και η Νέα Ερυθραία να πάψουν να είναι θεατές των εξελίξεων και να ξαναβρούν τον δυναμισμό και την αξία τους.

Πρόκληση, να δημιουργήσουμε από κοινού ένα Δήμο πράσινο και σύγχρονο, αλλά και ένα πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας, με έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε με θάρρος, όλα τα κακώς κείμενα που διαχρονικά ταλανίζουν το Δήμο μας, τα μεγάλα προβλήματα στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, την προσβασιμότητα, την έλλειψη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, την υποβάθμιση των εμπορικών κέντρων της Ερυθραίας και της Κηφισιάς.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να γίνει ο Δήμος μας το πιο πράσινο προάστιο της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και την καθαρή ενέργεια, ανθεκτικός απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Δεσμευόμαστε να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομία της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας και να καταστήσουμε το Δήμο μας κέντρο πολιτισμού.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο έξυπνο που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και τις υποδομές του.

Φίλες και φίλοι,

 

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο μας ένα εξαιρετικό μέρος για να ζει και να εργάζεται κανείς, ένα προάστιο πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα προάστιο σύγχρονο, πράσινο, φιλόξενο, δυναμικό και βιώσιμο, ένα προάστιο που θα πρωταγωνιστήσει ξανά!

Σας καλούμε να σφυρηλατήσουμε από κοινού μια νέα πιο ουσιαστική σχέση, με όχημα την άμεση δημοκρατία, τη διαφάνεια και τις συλλογικές λειτουργίες. Ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, μακριά από εξαρτήσεις, σκοπιμότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε έναν νέο ξεκίνημα για όλες και όλους μας.

Σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί σε αυτό το όμορφο ταξίδι για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι άνθρωποι ενώνονται γύρω από έναν κοινό στόχο.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Βασίλης Ξυπολυτάς

[totalpoll id="7933"]