ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ

Καλωσορίζω στην ομάδα μας τον Χάρη Βαφειά. Ο Χάρης είναι πλοιοκτήτης και ασχολείται με τη ναυτιλία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Γεννήθηκε στη Κηφισιά, κατοικεί στην Εκάλη με την σύζυγο του και τα δυο παιδιά του, ενώ έλκει την καταγωγή του απο την Χίο.

-Ο Χάρης σπούδασε Management στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο City University. Στη συνέχεια έκανε μάστερ στο Ναυτιλιακό Εμπόριο και Ναυτιλιακά Οικονομικά στο Metropolitan University του Λονδίνου.

-Ο Χάρης δραστηριοποιείται ενεργά στη ναυτιλία από πολύ μικρή ηλικία. Λόγω της οικογενειακής τους παράδοσης από παιδί δούλευε μαζί με τον πατέρα του. Μάλιστα, πριν την ενηλικίωση του ξεκίνησε και τα μεγάλα ταξίδια, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες βάσεις για τη πορεία του. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα γραφεία που είχαν σχέση με το αντικείμενο για να αποκτήσει και την ανάλογη εμπειρία.

-Στη συνέχεια, ίδρυσε τη δική του εταιρεία με την ονομασία StealthGas και την ενέταξε στο αμερικάνικο χρηματιστήριο του Nasdaq, σε ηλικία μόλις 27 χρονών. Μάλιστα ο Χάρης κατέχει το «ρεκόρ» του μικρότερου σε ηλικία διευθύνοντος σύμβουλου στο κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχει βάλει άλλες δυο ναυτιλιακές εταιρείες στο Αμερικάνικο Χρηματιστήριο και είναι ο μόνος Έλληνας με 3 εισηγμένες εταιρείες στο NASDAQ.

-Στην Κηφισιά, αυτός και η οικογένεια του έχουν μεγάλη κοινωνική δράση με αγαθοεργίες σε ιδρύματα και εκκλησίες, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με το mentoring /συμβουλευτική νέων καινοτόμων επιχειρηματιών και έτσι προέκυψε και η συμμετοχή του στην δημοφιλή εκπομπή Dragons’ Den στον Αντ1 TV.
-Αγαπημένο του απόφθεγμα: «Nα λες λίγα αλλά να κάνεις πολλά!»

-Μαζί μας ο Χάρης, θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του
για να αξιοποιήσουμε το μεγάλο ανθρώπινο κεφάλαιο του προαστίου μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θα συμμετάσχει στη δημιουργία μιας Δημοτικής πρότυπης θερμοκοιτίδας για νεοφυείς  επιχειρήσεις (start up hub) και θα βοηθήσει στη δημιουργία σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων για τον Δήμο μας.

Χάρης Βαφειάς: Η Κηφισιά έχει ανάγκη απο ένα νεο ξεκίνημα. Στηρίζω και εγώ τον Βασίλη Ξυπολυτά για να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή στην Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη.