ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκα το 1979 στην Κηφισιά κι έκτοτε ζω εδώ μαζί με την οικογένειά μου. Είμαι έγγαμος κι έχω μια κόρη. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων κι έχω αποκτήσει Μεταπτυχιακό τίτλο στο Marketing. To 2004 ίδρυσα τη δική μου επιχείρηση στον κλάδο της Ασφάλειας, την οποία διατηρώ μέχρι και σήμερα με σταθερά ανοδική πορεία. Ασχολούμαι με τα κοινά του προαστίου μας πιο ενεργά από το 2019 όπου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την πρώτη εκλογική κάθοδο μου, και έκτοτε έχω αδιάλειπτη και συνεπή παρουσία τόσο στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς όπου υπηρετώ ως Αντιπρόεδρος.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ξανά γιατί θέλω επιτέλους να δω το προάστιο μας να αλλάζει. Όχι με λόγια αλλά με έργα. Ντρέπομαι να βλέπω γειτονικούς φτωχότερους Δήμους να αναπτύσσονται και εμείς όχι μόνο να μένουμε στάσιμοι αλλά να πηγαίνουμε και πίσω. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δε μπορούμε ούτε να συντηρήσουμε αυτά που άφησαν οι παππούδες μας. Η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη είναι από τα ωραιότερα προάστια της Ελλάδος. Είναι λοιπόν κρίμα οι περιουσίες μας να πέφτουν σε αξία γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση στη πόλη πχ κατεστραμμένοι δρόμοι, έλλειψη φωτισμού, σκουπίδια παντού και ένα κέντρο της Κηφισιάς όπως το έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο με οροσειρά από κάδους σκουπιδιών. Αυτή η εικόνα είναι εικόνα θλίψης και ντροπής απέναντι στα παιδιά μας αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας.

Οραματίζομαι το Δήμο μου σύγχρονο, λειτουργικό, φιλικό στο δημότη αλλά σαφώς με την ιστορία που του αρμόζει. Πρέπει να πάμε μπροστά με καινοτομίες αλλά σαφώς χωρίς να αλλάξουμε την ταυτότητά και την ιστορία της πόλης μας. Και σε αυτό είμαι κάθετος! Πέραν των καθημερινών μας προβλημάτων κάτι που έπρεπε να έχει λυθεί τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία (καθαριότητά, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων) πρέπει να στραφούμε στον αθλητισμό, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην τεχνολογία. Αν ο Δήμος μας γίνει ψηφιακός έτσι και ο δημότης θα είναι σε θέση να εξυπηρετηθεί ταχύτερα ευκολότερα και χωρίς “γρηγορόσημα”. Η σχέση δημότη – Δήμου πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Το μότο μας πρέπει να είναι ο δημότης πάνω απ’ όλα. Και εμείς οι αιρετοί να καταλάβουμε ότι υπηρετούμε τους δημότες που μας στήριξαν και ότι μέσω ημών λύνουν τα όποια προβλήματα τους. Πέραν αυτών όμως δε πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε ένα πράσινο προάστιο. Για μένα πράσινο δεν είναι μόνο τα δέντρα και τα φυτά (κάτι που και πάλι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε με θλίψη να μειώνεται) αλλά και η γενική φιλοσοφία ζωής. Από το τι καίμε, τι παράγουμε και πως. Ο Δήμος πρέπει να είναι ο αρωγός, πρωτοπόρος και εμείς οι δημότες να ακολουθούμε.

Με τρεις λέξεις: Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, όραμα για την πόλη. Η Κηφισιά είναι μια πόλη με μεγάλη και υπέροχη ιστορία. Το στοίχημα για τη νέα Διοίκηση είναι να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα της αλλά να ανταπεξέλθει και στις σύγχρονες ανάγκες ενός διευρυμένου δήμου. Πρωταρχικοί στόχοι πρέπει να αποτελέσουν τη βελτίωση των υποδομών του δήμου και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε ομαδικά με συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες, αξιοποιώντας με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τους υπάρχοντες πόρους ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών του. Συμπορεύομαι με το Βασίλη Ξυπολυτά γιατί θεωρώ ότι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του Δήμου μας