ΣΩΤΗΡΙΑ (ΣΙΣΣΥ) ΚΟΝΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Nέα Ερυθραία όπου ζω με την οικογένειά μου μέχρι σήμερα. Είμαι παντρεμένη με τον Κωσταντίνο Μάρκου και έχω δύο κόρες. Σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία ,Παιδαγωγικά στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογικών Επιστήμων (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ) Και Ειδική Αγωγή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στο Universita Di Roma. Μιλάω άριστα Αγγλικά και Ιταλικά. Εργάστηκα για 13 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και από το 2001 είμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι σε Δημόσια Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σήμερα υπηρετώ ως Διευθύντρια στο Ειδικό Σχολείο (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Ηρακλείου Αττικής. Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα στα κοινά ως μέλος του Δ.Σ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής μου. Είμαι εκλεγμένη στο Δ.Σ του συλλόγου των εκπαιδευτικών του κλάδου μου. Διετέλεσα μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία της Νέας Ερυθραίας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της Νέας Ερυθραίας. Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκα Τοπική Σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς. Από το 2017 έως 2019 συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου πολιτισμού και αθλητισμού (Δημήτριος Βικέλας) του Δήμου Κηφισιάς.

Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφιος;

Η μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα κοινά και η εξ αυτής εμπειρία μου από διάφορες θέσεις , αλλά και η επαγγελματική μου διαδρομή με ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες παιδιών μαζί με το όραμα μου για την πόλη με ώθησαν στην επιλογή να θέσω υποψηφιότητα με το συνδυασμό (ΝΑΙ) με τον Βασίλη Ξυπόλητα.

Πώς οραματίζομαι τον Δήμο μας;

Οραματίζομαι έναν Δήμο , λειτουργικό που θα είναι δίπλα στον πολίτη. Ένα Δήμο όπου ο πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει σε κρίσιμες αποφάσεις, που τον αφορούν. Ένα Δήμο που θα αξιοποιεί σωστά τους πόρους του με διαφάνεια , ισοτιμία και ισονομία . Ένα Δήμο ψηφιακό, πράσινο, καθαρό κοντά στους δημότες αλλά και κοντά στους εργαζόμενους του. Ένα Δήμο με προσβασιμότητα όπου οι πολίτες θα κινούνται χωρίς εμπόδια και με άνεση.

Γιατί αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Βασίλη;

Γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα ,εμπειρία στα κοινά ,όρεξη και αποφασιστικότητα . Με αποδοχή νέων προτάσεων και ιδεών και νέων τεχνολογιών, οι οποίες σε συνεργασία με τις δικές μας προτάσεις και οράματα, θα συμβάλλουν στην οργάνωση ενός Δήμου «Πρότυπο».