ΠΕΤΡΟΣ ΣΦΗΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Είμαι απόφοιτος της σχολής Μωραίτη, Οικονομολόγος-Managerial Analyst Πληροφοριακών Συστημάτων (Bsc Brunel University of London, MSc London School of Economics), επιχειρηματίας, σύμβουλος επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειμαι φιλόζωος και φυσιολάτρης,  μέλος διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και αγαπώ την πεζοπορία και την ορειβασία. Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Κουμανούδη και έχουμε μια κόρη την Αλεξάνδρα. Στις Δημοτικές εκλογές του 2019, εξελέγη Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης, πρώτος σε σταυρούς με την ανεξάρτητη παράταξη “Ενωμένοι για την Εκάλη”, που απέσπασε το 70,70% των ψήφων της Κοινότητας Εκάλης.

Οι γνώσεις μου από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, ως Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Εκάλης από το 2019, καθώς και η μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη μου για τον τόπο όπου μεγάλωσα, που φυσικά κληρονόμησα και από τον επί 16 χρόνια Κοινοτάρχη Εκάλης, πατέρα μου Βασίλη, σε συνδυασμό με την επαγγελματική μου εμπειρία, αποτελούν για εμένα, τα εφόδια που σκοπεύω να κεφαλαιοποιήσω για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου μας.

Ο Δήμος μέσω των υπηρεσιών του, πρέπει να είναι άμεσα αποτελεσματικός στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει και επισημαίνει ο πολίτης. Ταυτόγχρονα να αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, ώστε η ποιότητα ζωής των πολιτών, με τη χρήση και της σύγχρονης τεχνολογίας, να αναβαθμιστεί και αναπτυχθεί περαιτέρω. Τα έργα δεν θα πρέπει να μένουν στα λόγια, αλλά να υλοποιούνται με οικονομική διαφάνεια, σωστό προγραμματισμό και χωρίς καθυστερήσεις. 

Είναι η βαθιά γνώση των προβλημάτων του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης που κατέχει ο Βασίλης, η τεχνοκρατική αντίληψή του για την επίλυσή τους, καθώς και η κοινωνική του ευαισθησία για τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, που με έπεισαν και αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου, όπου ζούμε όλοι μαζί, με τις οικογένειες μας.