ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΑΛΜΑΤΑΝΗ

Είμαι γεννημένη στην Κηφισιά, αφού ολοκλήρωσα την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποφοίτησα από τη σχολή Πλαγιάννη «Art-Decoration». Είμαι παντρεμένη με τον Θεόδωρο Κεφαλά και έχουμε δυο γιούς.

Δραστηριοποιήθηκα στον ιδιωτικό τομέα για 35 χρόνια σε θέσεις ευθύνης με αντικείμενο το εμπόριο και τις δημόσιες σχέσεις.

Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου μας και έχω συμμετάσχει ως εθελόντρια σε πολλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Είμα εκλεγμένη  Δημοτική Σύμβουλος από το 2003 έως και σήμερα και έχω διατελέσει για δώδεκα χρόνια πρόεδρος του Ν. Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Κηφισιάς. Επιπλέον διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Κηφισιάς και Γραμματέας στο Ίδρυμα «Αγία Αννα».

Παράλληλα είμαι ιδρυτικό μέλος των συλλόγων «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», «Όραμα για την επανίδρυση και ανακατασκευή του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι» και της «Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς».

Με την υποστήριξη των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων, συνέβαλα στην ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και στήριξης του Δήμου μας και συγκεκριμένα, στην ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Πολυιατρείου «Διονύσιος Βαρελάς», στις κοινωνικές δομές όπως παντοπωλείο, φαρμακείο, σίτιση απόρων δημοτών και φροντιστήριο για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον συνέτεινα την ίδρυση και λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία (ΑΜΕΑ) και με τα Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα κατά της ανεργίας και προώθησης της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.