ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Ερυθραία και ζω στο Δήμο Κηφισιάς. Είχα την τιμή να με εκλέξετε Δημοτικό Σύμβουλο πριν και μετά την ενοποίηση των Δήμων Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Έχω αναλάβει θέσεις ευθύνης στον Δήμο μας με μετρήσιμα αποτελέσματα σε έργα. Επίσης, έχω διατελέσει σύμβουλος – συνεργάτης Δημάρχων σε άλλους Δήμους αποκτώντας σφαιρικότερη αντίληψη των προκλήσεων της διοίκησης ενός Δήμου. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Ενίσχυση Επιχειρήσεων και ΟΤΑ μέσω ευρωπαϊκών & εθνικών χρηματοοικονομικών εργαλείων. Σπούδασα Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Πατρών, εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός και είμαι αθλητής σκοποβολής του Αθλητικού Ομίλου Παράδεισος Αμαρουσίου. Μετά τον αγώνα μου με τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζω από εκεί από όπου ξεκίνησα την ενασχόληση με τα κοινά, την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού  και τον Δήμο Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.

Λόγω της επαγγελματικής μου εμπειρίας αλλά και της πολυετής πορείας μου στα κοινά σε θέσεις ευθύνης, όπως Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νέας Ερυθραίας, Εντεταλμένος Σύμβουλος των Εθνικών & Ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Δήμου Κηφισιάς, Αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Σ.Π.Α.Π, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αττικής, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Κηφισιάς. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κεφαλλήνων & Ιθακήσιών Βορείων Προαστίων, Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Ερυθραίας και μέλος της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νέας Δημοκρατίας, έχω πλέον την εμπειρία της διοίκησης και την δυνατότητα να συνεισφέρω ουσιαστικά στη διεκδίκηση προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση των έργων στο Δήμο μας, καθώς και να μεταφέρω τεχνογνωσία με καλές και καινοτόμες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

Ένας σύγχρονος Καλλικρατικός Δήμος, όπως η Κηφισιά, πρέπει να έχει μια διοίκηση που να ασκεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια το πρόγραμμα της, ισάξια σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ένα πρόγραμμα που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα δημιουργήσει ένα δυνατό brand name για την Κηφισιά, λαμβάνοντας υπόψη καλές πρακτικές πόλεων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό απαιτεί τη συνεργασία όλων των διοικητικών επιπέδων δίνοντας έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό και στην εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση μελετών, υπηρεσιών και έργων. Επιθυμία μου είναι να μετέχω σε μια διοίκηση με ένα Δήμαρχο σύγχρονο, με δυναμισμό, χωρίς φόβους και εμμονές. Ένα Δήμαρχο με εξωστρέφεια, με γνώση και εμπειρία από δημόσια διοίκηση που γνωρίζει τον τρόπο να διεκδικήσει, από το κεντρικό κράτος, την περιφέρεια και την ευρωπαϊκή ένωση, τους απαραίτητους πόρους για έργα στο δήμο μας. Να θέλει να καινοτομήσει και να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για μεταφορά τεχνογνωσίας και υλοποίηση έργων μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, όπως π.χ. έργα για την εξοικονόμηση ενέργειας, την κλιματική ουδετερότητα, που θα έχει ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικά οφέλη και θα φέρει τη μείωση των  δημοτικών τελών. Μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, όπως π.χ. το Κυκλοφοριακό, απαιτούν λύση σε κεντρικό επίπεδο και συνεργασία με όμορους δήμους, άρα και μία διοίκηση που να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να εκμεταλλευτεί πόρους για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης. Έναν δήμο πλήρως ψηφιοποιημένο, που ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τα πάντα εξ αποστάσεως και να ενημερώνεται για τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματα του. Έναν δήμο που θα αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό του και θα γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός εντός της Αττικής, ενσωματώνοντας τις πολιτικές του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την επίλυση των προβλημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών. 

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Υποψήφιου Δημάρχου του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης Βασίλη Ξυπολυτά να συμπορευτώ μαζί του.  Πιστεύω ότι το σοβαρό βιογραφικό σε συνδυασμό με την εμπειρία του στις διοικήσεις τόσο του Δήμου μας, όσο και μεγάλων Δημόσιων Οργανισμών, διαθέτει όλα τα προσόντα αλλά και την απαραίτητη εξωστρέφεια για να γίνει Δήμαρχος και να διεκδικήσει έργα από την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.