ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

Είμαι 37 ετών, γεννηθής και κάτοικος Νέας Κηφισιάς. Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Ε.Μ.Π. με Διατμηματικό Μεταπτυχιακό στον Αυτόματο Έλεγχο – Ρομποτική στους Μηχανολογους του Ε.Μ.Π. και εν εξελίξει Μεταπτυχιακό στην Αεροδιαστημική Τεχνολογία στο ΕΚΠΑ. Δραστηριοποιούμαι έχοντας τεχνική εταιρεία συμβούλων μηχανικών στην Νέα Κηφισιά η οποία ασχολείται με μελέτες και κατασκευές κυρίως ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα. Η τεχνική εταιρεία υπάρχει από το 1983, δημιουργήθηκε από τον Πατέρα μου Δημήτριο Ζαφειρούλη και την συνεχίζουμε εγώ και ο αδερφός μου Νικόλαος Ζαφειρούλης. Υπήρξα μέλος της επιτροπής Πολεοδομικών και Τεχνικών Θεμάτων του Δήμου Κηφισιάς από το 2017 έως το 2021. Ως νεος υπηρξα αθλητής κολύμβησης στην αγωνιστική ομάδα του Α.Ο. Κηφισιάς με διακρίσεις σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα για περίπου 12 χρόνια. Ως ανεξάρτητος επιστήμων και ερευνητής έχω σχεδιάσει και κατασκευάσει αρκετά μηχανοτρονικα συστήματα, drones, laser scanners, 3d εκτυπωτές, εξειδικευμένο λογισμό κ.α.

Ώντας κάτοικος Νέας Κηφισιάς όλη μου τη ζωή και γνωρίζοντας πολύ καλά, λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, τα προβλήματα του τόπου αναφορικά με τις υποδομές και τα τεχνικά θεματα, αποφάσισα ότι είναι καιρός να αναλάβω την υποχρέωση να υπηρετήσω το κοινό σύνολο. Κινητήριος μοχλός ώστε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να κάνω το βήμα και να διεκδικήσω μία θέση σε αυτούς που αποφασίζουν για το καλό του τόπου (όπως θέλω να το βλέπω), είναι η πεποίθηση πως μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για την Κηφισιά που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί.

Το όραμα μου για την Κηφισιά πατάει επάνω σε δύο βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος εξ’ αυτών και πολύ βάσικός είναι να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία μεταξύ πολίτη και δημοτικής αρχής. Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αναγκαίο πλέον, σε έναν κόσμο που οδηγείται από τις εξελίξεις όχι μόνο της τεχνλογίας αλλά και της άμεσης επικοινωνία. Κάτι τέτοιο θα δώσει τη δυνατότητα σε μία νέα και φρέσκια δημοτική αρχή να μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα του Δημότη και να έχει την δυνατότητα να επέμβει άμεσα δίνωντας λύση σε αυτά. Ο δεύτερος αλλά εξίσου ουσιαστικός άξονας για την υλοποίηση του οράματος μου για ένα καλύτερο δήμο Κηφισιάς, είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη υπάρχουν χάρη στην εμπειρία περασμένων ετών σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και την ένταξη των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης τεχνογνωσίας, στην δομή και λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του. Τα παραπάνω είναι η οδός που πρέπει να ακολουθηθεί για να καταλήξουμε να έχουμε ένα Δήμο Κηφισιάς πίσω στη θέση που του αξίζει και όχι ένα δήμο, ουραγό των εξελίξεων. Τα προβλήματα του δήμου αναφορικά με τις υποδομές του είναι γνωστά εδώ και χρόνια, μπορούν να λυθούν και οι τρόποι είναι γνωστοι. Το όραμα μας περιλαμβάνει ένα δήμο Καθαρό, Φωτισμένο, Σύγχρονο και με άψογες υποδομές για όλους τους πολίτες.

Όταν ο Βασίλης Ξυπολυτάς με προσέγγισε για να συστρατευθώ μαζί του για έναν πραγματικά Νεό Δήμο Κηφισιάς, είδα έναν άνθρωπο νέο, γεμάτο όρεξη και πάθος για να κάνει έργο. Γνωρίζοντας δε το ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι βαθύς γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Κηφισιάς, στον οποίο μέχρι σήμερα, από όποιο πόστο έχει περάσει έχει αφήσει μεγάλη και ουσιαστική παρακαταθήκη, δεν ήταν δύσκολο για εμένα να δω ότι το όραμα μου για τον Δήμο μας, μπορεί να υλοποιηθεί από έναν τέτοιο Δήμαρχο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση του καθώς μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το Δήμο μας.