ΙΩΑΝΝΗΣ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) ΦΟΥΣΙΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΜΕΣΙΤΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κηφισιά στην περιοχή Στροφύλι (Εμμ.Μπενάκη). Ο πατέρας μου, Λάμπρος Φουσιάνης, διατηρούσε για πολλά έτη το γνωστό οικογενειακό εστιατόριο «Φουσιάνης», το οποίο αποτελούσε  σημείο συνάντησης όλης της Αθήνας λόγω της εξαιρετικής του φήμης. Από το 1999 έως το 2007 διατηρούσα μαζί με τον πατέρα μου «Παραδοσιακό Καφενείο», ενώ το 2014 έκανα το δικό μου επιχειρηματικό βήμα στην εστίαση με το εστιατόριο «Ratatouille» επί της Εμμ. Μπενάκη σε ιδιόκτητο ακίνητο. Ως επαγγελματίας δραστηριοποιούμαι στην αγορά του Real Estate για περισσότερα από 15 έτη με μισθώσεις και αγοραπωλησίες κυρίως επαγγελματικών ακινήτων. Από το 2019 είμαι εκλεγμένος Κοινοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων των σχολείων των δήμου μας και μέλος στο Δ.Σ. των γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

 

Έχω ασχοληθεί με ποικίλα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας, καθώς γνωρίζω καλά τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μου. Είμαι παντρεμένος με 3 παιδιά που μεγαλώνουν στην Κηφισιά και με απασχολεί πρωτίστως η ασφάλεια τους, τα θέματα παιδείας αλλά και η πολιτιστική κληρονομιά που θα τους αφήσουμε. Με πληγώνει βαθιά σε ένα προάστιο με τόση ομορφιά να μην έχουν γίνει έργα υποδομής ικανά να το αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Γνωρίζω την πόλη μας και όλες τις γειτονιές της πολύ καλά και μπορώ να προσφέρω στην αναβάθμισή τους με πράξεις και όχι με λόγια.

 

Όραμα μου να γίνει η Κηφισιά ένα καθαρό προάστιο που θα αναδεικνύεται η φυσική του ομορφιά, ένας δήμος – πρότυπο με καλοσυντηρημένα πάρκα πρασίνου, ασφαλείς παιδικές χαρές και καθαρό περιβάλλοντα χώρο, πεζοδρόμια και δρόμους που θα εξυπηρετούν τους δημότες, κυρίως τις μαμάδες με τα καροτσάκια και τα ΑΜΕΑ, επαρκή φωτισμό και φωταγωγημένους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης ώστε να είναι ασφαλείς για να κυκλοφορούν τα παιδιά μας.

Πιστεύω ακράδαντα πως το μέλλον του τόπου βασίζεται στα παιδιά μας και πως το δικαίωμα και η ευκαιρία στη μάθηση, είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι σε αυτά. Στόχος μου να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο των σχολείων του Δήμου μας και τα παιδιά μας να έχουν υψηλού επιπέδου σχολικές υποδομές εφάμιλλες του εξωτερικού. Η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και η αναβάθμιση στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας αποτελεί κύριο μέλημά μου, όπου τα παιδιά μας και όχι μόνο, θα αθλούνται προσφέροντας στον εαυτό τους την απαραίτητη για την υγεία τους άθληση.

Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να παραμερίσουμε την σκέψη μας στην τρίτη ηλικία. Δράσεις που θα βγάζουν τους ηλικιωμένους από την κοινωνική τους απομόνωση και κάθε δραστηριότητα που θα τους προσφέρει χαρά αποτελεί πρώτιστη σκέψη και προτεραιότητα μου καθώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ανάγκη από τον καθένα την συντροφιά.

 

Συμπορεύομαι με τον Βασίλη γιατί πιστεύω στη διάθεσή του για αλλαγή, αγαπά τη πόλη μας και η πορεία του στα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα. Γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου μας, έχει όρεξη για δουλειά και έργο. Το όραμα του ταυτίζεται απόλυτα με το δικό μου στοχεύοντας στην αναβάθμιση και αξιοποίηση της πόλης μας με οργανωμένες λύσεις στους τομείς της παιδείας, της καθαριότητας, των αθλητικών υποδομών, της κοινωνικής μέριμνας  αλλά και των καθημερινών προβλημάτων των συνδημοτών μας. Πιστεύω σε έναν ανοιχτό, προσιτό δήμο στους πολίτες και σε μια καινούργια αρχή μεταξύ της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της πόλης. Ο συνδυασμός #ΝΑΙ με τον Βασίλη Ξυπολυτά θα φέρει την ανανέωση και την ελπίδα που χρειάζεται ο δήμος μας.