ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα την 14-09-1968. Μετοίκησα στην Κηφισιά το έτος 1986 (οδός Στροφυλίου, αριθ. 27Δ). Αποφοίτησα από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Το έτος 1991 αποφοίτησα από την Νομική Σχολή Αθηνών. Έλαβα Μάστερ Φιλοσοφίας στις Διεθνείς Σχέσεις (1992, Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ Μεγάλης Βρετανίας). Υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό (1992-1994). Από το έτος 1994 είμαι μάχιμος δικηγόρος. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Παπαδάτου. Έχουμε δύο κόρες. Την Σίσσυ, 26 ετών, νέα δικηγόρο. Την Παναγιώτα, 23 ετών, υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχω διατελέσει δικηγόρος του Δήμου Κηφισιάς για δεκαπέντε χρόνια μέχρι το έτος 2020. Δραστηριοποιούμαι συστηματικά στον Αθλητισμό ως αθλητής Στίβου του ΑΟΚ και του ΓΣΚ. Κορυφαία διάκριση είναι το χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4×400 μ. με την ομάδα του ΑΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το έτος 1994. Έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΖΑΟΝ Κηφισιάς (2011-2017) και του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς (1999-2001, 2021 μέχρι σήμερα). Την περίοδο 1995-2001 ήμουν διαδοχικά μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Ζηρινείου Σταδίου και Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κηφισιάς.

Η υποψηφιότητά μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όραμα και την ελπίδα όλων των υποψηφίων του συνδυασμού αλλά και όλων των υποστηρικτών του Βασίλη για την αναγέννηση του Δήμου Κηφισιάς. Στον αγώνα αυτό έχουν συστρατευθεί δυναμικοί νέοι άνθρωποι και έμπειροι επαγγελματίες που είναι επιτυχημένοι και ευρέως αναγνωρίσιμοι στον χώρο τους. Δεν γίνεται εστίαση σε επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων στην Κηφισιά και στην Νέα Ερυθραία, οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά της πόλης τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τα προσωπικά χαρακτηριστικά του νέου Δημάρχου και η σύνθεση της νέας Δημοτικής Ομάδας εγγυώνται την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης στον Δήμο Κηφισιάς ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου να είναι αντάξιες του ονόματος της πόλης. 

 

Οι θέσεις μου συνοψίζονται στα εξής:

            α. Ένα διαφορετικό και μοντέρνο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο Κηφισιάς. Κατάργηση του συγκεντρωτισμού και της ενός ανδρός αρχής.

            β. Επέκταση της ψηφιοποίησης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς. Πρότυπο: Δήμος Γλυφάδας.

            γ. «Περπάτημα» της πόλης από τους διοικούντες για άμεση εικόνα της κατάστασης (π.χ. στα πεζοδρόμια, στο οδόστρωμα, στους κάδους απορριμμάτων, των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, του δημοτικού φωτισμού, της ύπαρξης ακλάδευτων δένδρων που κινδυνεύουν να πέσουν κλπ) ώστε να δίνονται έγκαιρες και πρακτικές λύσεις. Πρότυπο ανθρώπου: Περικλής Καραγιαννάκης.

            δ. Σύσταση οργανωμένης Νομικής Υπηρεσίας που να μην εκθέτει τον Δήμο Κηφισιάς.

            ε. Σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας (Διεύθυνσης) Πολιτικής Προστασίας με στελέχωση αυτής από εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη μοντέρνο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των δεινών της κλιματικής αλλαγής (π.χ. πλημμύρες, πυρκαγιές, πυκνή χιονόπτωση). Δεν πρέπει να ξεχνάμε την άθλια εικόνα της πόλης τον χειμώνα του έτους 2020 με τα εκατοντάδες πεσμένα δέντρα σε όλη την πόλη αλλά και τα καμένα σπίτια στις Αδάμες το καλοκαίρι του έτους 2021. Σε αυτές τις δύο καταστροφές οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς ήταν απούσες.

            στ. Υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Ουσιαστική επικοινωνία και ενίσχυση από την δημοτική αρχή όλων των αθλητικών σωματείων με έδρα τον Δήμο Κηφισιάς χωρίς προτιμήσεις και αποκλεισμούς.

Ο Βασίλης είναι ένας νέος και δυναμικός άνθρωπος. Έχει δοκιμαστεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε θέσεις ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιδήμαρχος επί Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη) και στην Κεντρική Διοίκηση και έχει επιτύχει. Είναι άριστος γνώστης των σύγχρονων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόσο ως μέσων επικοινωνίας με τους πολίτες όσο και ως εργαλείων για την επιτυχή άσκηση διοίκησης.