ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Γεννήθηκα στον Πειραιά και στην Κηφισιά κατοικώ απ το 2003, είμαι ο πρώτος απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με κινητική αναπηρία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αναπηρικό αμαξιδιο. Έχω εργαστεί στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας επί δεκαετίες εκπρόσωποντας την χώρα μας και συλλογικού φορείς σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα προσβασιμότητας και ισότητας. Ασχολούμαι με τα κοινά επί πολλά χρόνια είτε συνδικαλιστικά είτε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με ενδιαφέρουν και με προβληματίζουν τα θέματα για την εξάλειψη της διάκρισης στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον όπως και η ζωοφιλία.

Είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνω για δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κηφισιάς Εκάλης Ν. Ερυθραίας. Δυστυχώς το όραμα που είχα και φυσικά έχω για μια πόλη που θα είναι φιλική και προσβάσιμη στους πολίτες της απέχει απ το να έχει εκπληρωθεί. Υπάρχουν σοβαρά θέματα που είναι άλυτα και κυρίως οι υποδομές (χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα πεζοδρόμια) που χρίζουν παρέμβασης σε μαγαλο βαθμό. Κυρίως όμως απουσιάζει το όραμα και η οριζόντια στρατηγική αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων που μας εμποδίζουν. 

Το όραμα δεν μπορεί να αποτυπωθεί εν συντομία αλλά είναι μια σταδιακή και βαθιά εξομολόγηση που έχει να κάνει με λέξεις που προσπαθούν να αποδώσουν τις έννοιες, διατήρηση ενίσχυση υποστήριξη του φυσικού πρασίνου, πάρκα τσέπης σχεδόν παντού, τέλος στις χωματέρες κάθε είδους, προσβάσιμη μεταφορά εντός του Δήμου μας για όλους τους πολίτες χωρίς να αποκλείουμε κανέναν. Κοινωνική υποστήριξη σε όλους που χρίζουν φροντίδας που είναι ασθενείς ή πρόσκαιρα εμποδιζόμενοι, διεύρυνση των παροχών Υγείας σε συνεννόηση με του ιατρούς που έχουν έδρα στον Δήμο μας και κυρίως την φροντίδα στον συμπολίτη μας ότι δεν θα είναι μόνος στην δύσκολη στιγμή. 

Αποτελεί ακράδαντη θέση μου ότι η δημοκρατία απαιτεί εναλλαγή προσώπων σε όλους τους θεσμούς και τις θέσεις τους. Ο Βασίλης Ξυπολυτάς έχει αφήσει ήδη την ιστορία του στην μέχρι τώρα πορεία του στην αυτοδιοίκηση του Δήμου μας, με πρωτοβουλίες και πράξεις καινοτόμες και αποτελεσματικές. Πέραν αυτού ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του τον καθιστούν προσηνή, κατανοητό και ευφυή στην κατανόηση των προβλημάτων και προκλήσεων. Θεωρώ ότι κατέχει πέραν του ικανού όλα όσα χρειάζεται από ένα πρόσωπο δυναμικό ο Δήμος μας για να πάει εμπρός μέσα στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.