ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) ΖΑΜΠΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / HR SPECIALIST

Βιογραφικά στοιχεία

Ασχολήθηκα με τη μόδα τη δεκαετία του ’90 και δούλεψα στην ελληνική τηλεόραση, στην παραγωγή και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1996 έφυγα για σπουδές στην Αγγλία. Σπούδασα Business Economics & Finance στο North London University της Αγγλίας και συνέχισα το μεταπτυχιακό μου στο University of Kent στο Canterbury της Αγγλίας στον τομέα των Οικονομικών. Αργότερα έκανα τη πρακτική μου και εργάστηκα στην Merrill Lynch International bank limited του Λονδίνου. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, συμμετείχα ως μέλος στη κεντρική ομάδα διαχείρισης προσωπικού της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004, στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Αργότερα έχω εργαστεί σε θέσεις Γραμματέα Διοίκησης και σαν Διοικητικός Υπάλληλος στη Διεύθυνση Προσωπικού σε γειτονική τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και μέλος της πανελλαδικής Ομοσπονδίας τριτέκνων.

Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφιος;

Αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος και να συμμετέχω με πολύ χαρά και όρεξη για δημιουργική δουλειά στα κοινά της πόλης μας, της Κηφισιάς μας , γιατί στο πρόσωπο του Βασίλη Ξυπολυτά διέκρινα έναν νέο, δυναμικό άνθρωπο, με όραμα, και αγάπη για τον τόπο μας έτοιμο να συνεργαστεί με εμάς και τους πολίτες και να δώσει πρωτοπόρες λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής όλων μας και θα βοηθήσει να βρει η Κηφισιά μας την παλιά της αίγλη.

Πώς οραματίζομαι τον Δήμο μας;

Προσωπικό μου στοίχημα και όραμα είναι η Κηφισιά μας να γίνει σύντομα ένας Δήμος πρότυπο. Η πόλη μας με την μακροχρόνια ιστορία της να αποκτήσει πάλι την παλιά αίγλη της και να γίνει μια έξυπνη πόλη. Να γίνει η Κηφισιά μας μια βιώσιμη πόλη με «έξυπνη οικονομία», «έξυπνη μετακίνηση», «έξυπνο περιβάλλον», «έξυπνους ανθρώπους» και «έξυπνη διαβίωση». Προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η βελτιστοποίηση των συνθηκών αστικής προσβασιμότητας και των υποδομών μεταφορών για να γίνει η πόλη μας εκτός απο “έξυπνη” και “ασφαλής” για τους κατοίκους της. Πρέπει να γίνει μία τεράστια προσπάθεια να εφαρμοστεί σωστή κλιματική πολιτική στη χώρα γενικότερα κι ο Δήμος μας να δουλέψει επάνω σε αυτό. Να γίνουν περισσότερα βιοκλιματικά σχολεία/κτήρια, να περιορίσουμε τους ρύπους και να φτιάξουμε μια πιο ανθρώπινη και λειτουργική πόλη με τη χρήση των νέων διαθέσιμων τεχνολογιών.

Γιατί αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Βασίλη;

Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Βασίλη γιατί έχουμε ένα κοινό όραμα που είναι μια Κηφισιά-Νέα Ερυθραία-Εκάλη που η εικόνα της θα είναι αυτής μιας πόλης ορόσημο για την Ευρώπη. Με έμφαση στην ποιότητα της ζωής , τη βιώσιμη ανάπτυξη, την βέλτιστη χρήση των πόρων με σεβασμό και την πολιτιστική αναγέννηση της. Όπως προανέφερα στο πρόσωπο του Βασίλη Ξυπολυτά διέκρινα έναν νέο, δυναμικό άνθρωπο, με όραμα, και αγάπη για τον τόπο μας έτοιμο να συνεργαστεί με εμάς και τους πολίτες και να δώσει εφικτές λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν όλους μας.