ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ / CHIEF OPERATING OFFICER

Από το 1990 έως 2000 σε θέσεις Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού στις εταιρίες S.C. Johnson, Roche, Allergan και τέλος στη Citibank. Από το 2001 έως 2016 σε θέσεις Διαχείρισης Περιουσίας (private banking) στη  Citibank και μέχρι σήμερα σε θέσεις Marketing Director και  Συμβούλου Επιχειρήσεων.

Πιστεύω ότι η  εμπειρία μου και οι ικανότητες που έχω αναπτύξει μέσα από την επαγγελματική μου διαδρομή, η προθυμία και ο ενθουσιασμός για συνεισφορά, καθώς και η πίστη μου στην ομαδική δουλειά, θα μου επιτρέψουν  να συμβάλλω στην ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας. Η Κηφισιά είναι ένας ζωντανός και δυναμικός Δήμος με μεγάλη ιστορία και πολλά δυνατά σημεία και είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να συνεισφέρω στη συνέχιση της ανάπτυξής του. Μέχρι σήμερα συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και αδιάλειπτα σε διοικητικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα,  εργασιακά περιβάλλοντα απαιτητικά, που στηρίζουν και προάγουν – με αυστηρή αξιολόγηση – την εργασία μέσω προσωπικών και ομαδικών στόχων. Αυτό μου επέτρεψε να αποκτήσω γνώσεις  τόσο στη διαχείριση έργων, όσο και στην εφαρμογή αυστηρών διαδικασιών, μοντέλα τα οποία  μπορούν να εφαρμοστούν και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Η πολύχρονη εμπειρία μου στον εργασιακό τομέα, μου έχει δώσει την ικανότητα να αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες των κατοίκων μας και να δημιουργώ τις προϋποθέσεις για επιτυχή αποτελέσματα.

Η Κηφισιά – σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ (2021) – αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο Δήμο του Βόρειου Τομέα, με πληθυσμό 72.000 κατοίκων και καταλαμβάνει περίπου 26.000  στρέμματα. Το μέγεθος, από μόνο του, υποδεικνύει τις απαιτήσεις και την πολυπλοκότητα αυτών. Ο Δήμος μας θα πρέπει να γίνει περισσότερο λειτουργικός και ανθρώπινος. Η ομάδα που θα αναλάβει τη διοίκηση και διαχείριση του, οφείλει να έχει πάθος, ενέργεια και να είναι συνέχεια κοντά στους δημότες και στις ανάγκες τους. Ο πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει έναν αρωγό που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες – όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε συνολικό επίπεδο – και θα εξομαλύνει και επιλύει τα θέματα που θα προκύπτουν. Αναγνωρίζω ότι θέλει σκληρή δουλειά, αλλά θεωρώ ότι αξίζει και πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που εμφανίζει. Η Κηφισιά είναι ο Δήμος που έχει όλες τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου διαβίωσης, με παροχές εφάμιλλες αντίστοιχων ευρωπαϊκών πόλεων. Όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ομάδας μας, είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο τους, με υψηλές τεχνοκρατικές γνώσεις και μπορούν να εξασφαλίσουν την επίτευξη υψηλών και δύσκολων στόχων, που θα κάνουν τον Δήμο μας πρότυπο σε θέματα ποιότητας ζωής, λειτουργικότητας και γενικότερα βελτίωσης της πόλης που ζούμε.

Ο Βασίλης είναι ένας νέος άνθρωπος με δυναμισμό, γνώσεις και εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Μεγάλωσε στην Κηφισιά και έχει διατελέσει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου από νεαρή ηλικία. Γνωρίζει καλά τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας και δεν σταμάτησε ποτέ να αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών της. Η εκλογή του είναι βέβαιο, ότι θα εξασφαλίσει την πραγματοποίηση του κοινού οράματος, για μια Κηφισιά που αξίζει σε όλους τους κατοίκους της, να έχουν.