ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ M.Sc.

Η Ελένη έχει πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πολυτεχνική Σχολή Πατρών, και Master of Science in Computing, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, UMIST. Εργάζεται εδώ και 36 χρόνια ως επιστημονική σύμβουλος και υπεύθυνη έργων σε σημαντικά ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, εταιρείες, κυβερνητικούς φορείς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Έργου και Υπεύθυνη Συμβούλου σε 6.800 έργα Πληροφορικής στο πλαίσιο του Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” ως ανώτερη διευθύντρια της Deloitte, Διευθύντρια Έργου και Τεχνική Συντονίστρια σε πάνω από 65 αναπτυξιακά έργα βιομηχανικών περιοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΤΒΑ, καθώς και Επιστημονική και Τεχνική Σύμβουλος Έργου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για το έργο ψηφιοποίησης της Αμερικανικής Βοήθειας στην Ελλάδα. Από το 2012 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το ΕΚΠΑ και το EK ‘Αθηνά’ ως Διευθύντρια Έργου σε έργα Horizon2020 για τον τομέα της θαλάσσιας αλιείας, και υδατοκαλλιέργειας, έργα υποδομής έρευνας για την ιατρική και Ελληνικές Υποδομές για Έρευνα και Πολιτισμό, με πιο πρόσφατο το έργο PSLifestyle για μείωση του προσωπικού ανθρακικού αποτυπώματος σε όλη την Ευρώπη.

Από τον Απρίλιο του 2022 είναι Υπεύθυνη της Μονάδας Καινοτομίας για τις Γυναίκες στο ΕΚ ‘Αθηνά’ εκπροσωπώντας το #GIL4W. Έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια και έχει συντονίσει έργα του Δήμου Καστοριάς, Ξάνθης και Δήμου Αθηναίων, ενώ δραστηριοποιήθηκε σε πρωτοβουλίες πολιτών του Δήμου Κηφισιάς για τη διάσωση παραδοσιακών περιοχών του Δήμου Κηφισιάς καθώς και του δάσους Συγγρού. Είναι ενεργό μέλος του ΤΕΕ και μέλος της Αντιπροσωπείας του, εκπροσωπώντας την ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Είναι παντρεμένη με τον Κηφισιώτη Γιάννη Βασιλείου, ομότιμο καθηγητή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και τ. διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του ΕΜΠ και έχει δύο παιδιά, την Αναστασία, πτυχιούχο Αρχαιολόγο του ΕΚΠΑ και το Θάνο, τελειόφοιτο φοιτητή στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΟΠΑ.

Είμαι αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, για την οργάνωση του Δήμου μας, τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, την μετάβασή του σε νέες πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική – πρόνοια καθώς και την ουσιαστική στήριξη νέων και γυναικών.

Οραματίζομαι έναν πράσινο σύγχρονο Δήμο, χαρούμενο και φιλικό σε παιδία, νέους και συμπολίτες μας ώριμης ηλικίας, οργανωμένο σωστά με σεβασμό και αμεσότητα στα προβλήματα και στην καθημερινότητα της κάθε Κηφισιώτισσας και Κηφισιώτη.

Ο Βασίλης είναι ένας δυναμικός, σοβαρός νέος άνθρωπος με όραμα, δυναμισμό, νέες ιδέες και οράματα για το Δήμος μας, αποφασιστικός και δραστήριος, ανοικτός και γελαστός σε όλους. Με γνώσεις και εμπειρία παράλληλα θα στηριχτεί από όλες και όλους μας για μια Κηφισιά επάξια της ιστορίας, παράδοσης και κύρους της.