ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Συνδημότισσες και συνδημότες,

ονομάζομαι Δημήτρης Καρράς όπου γεννήθηκα στις 28/12/1973 στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Αλωνιών, όπου και κατοικώ. 

Πατέρας μου, ήταν ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος (1978 – 2010) ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καρράς και μητέρα μου είναι η Αικατερίνη Καρρά. 

Είμαι παντρεμένος με την Στέλλα Μελά, στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία και πατέρας δυο υπέροχων κοριτσιών, της Λυδίας 7,5 ετών και της Κωνσταντίνας 3 ετών.

Τις ηλικίες, από το νηπιαγωγό έως και το 1ο Λύκειο Κηφισιάς που αποφοίτησα, τις έζησα στην Κηφισιά. Εν συνεχεία σπούδασα Διοίκηση επιχ/σεων (BSc Business Management) στο BCA COLLEGE (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ AΘΗΝΩΝ) και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού  (MSc in H.R.M)

Υπήρξα αθλητής στην Ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Κηφισιάς από την ηλικία των 8 χρ έως και την ηλικία των 22χρ όπου αναδείχτηκα και έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είχα την χαρά, να συνδράμω και εγώ, σε μία ιστορική στιγμή για την καριέρα μου, αλλα και για τον Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, την άνοδο της ομάδας από την Α‘ τοπική κατηγορία της Αθήνας,  στην τότε Δ’ Εθνική κατηγορία.

Τα καλοκαίρια εργαζόμουν ‘’ως μικρός’’ σε αρκετές τοπικές επιχειρήσεις της Κηφισιάς, μαθαίνοντάς έτσι ότι ‘’τα αγαθά κόποις κτώνται’’. Από 23 χρονών και επί σειρά ετών, έως και το 2010, εργάσθηκα σε 2 εταιρίες ενός πολύ μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου και κατέληξα να έχω την τιμή να διορισθώ δ/νων σύμβουλος στην μια εξ αυτών

Ως επαγγελματίας, από το 2010 έως και σήμερα, λειτουργώ μια δική μου εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων  με έδρα την Κηφισιά.  

Κάθε δημιουργικός σπόρος σε όλη την πορεία της ζωής μου είχε άξονα τον τόπο μας.

Έτσι και εγώ, αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Βασίλη γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος ικανός, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του Δήμου μας, καθώς έχει εκλεγεί τρείς φορές (2006-2010-2014) Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς. Κοινός μας στόχος με τον Βασίλη, είναι να υποστηρίξουμε τον Δήμο μας και όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες μας, να γίνει η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη μια πόλη πρότυπο. Η πόλη που οραματιζόμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε στην ομάδα του Βασίλη Ξυπόλυτα. 

Θεωρώ, ότι το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου δεν είναι αυτοσκοπός, δεν αποτελεί προσωπική φιλοδοξία και σαφώς δεν πρόκειται για μόνιμη ή πρόσκαιρη επαγγελματική αποκατάσταση. Αφορά θέση ευθύνης και εκπροσώπησης του συνόλου των δημοτών και όλων των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για δημιουργική επίλυση των προβλημάτων.

Ο ρόλος των όλων των υποψηφίων και ‘’αυριανών’’ αιρετών οργάνων εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα ενδυναμωμένος σε τρία (3) πεδία. Πρώτον, στο πεδίο της πολιτικής εκπροσώπησης, στο πλαίσιο των νέων διευρυμένων χωρικών ενοτήτων αναφοράς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ο πολιτικός ρόλος των αιρετών οργάνων είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς, ως φορείς άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης, αποτελούν τους βασικούς εκφραστές των συμφερόντων όλων των πολιτών αλλά και τους θεσμικούς ιμάντες διασύνδεσης όλων των γειτονιών του δήμου μας, με τις διαδικασίες διαμόρφωσης των βασικών πολιτικών επιλογών του Δήμου. Δεύτερον, στο πεδίο της τοπικής ανάπτυξης, ο αναπτυξιακός ρόλος των αιρετών οργάνων είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς αποτελούν τους βασικούς φορείς διαμόρφωσης και υλοποίησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τις νέες διευρυμένες αρμοδιότητες των Δήμων σε καίριους τομείς. Τέλος, στο πεδίο της κοινωνικής ενσωμάτωσης και συνοχής διαγράφεται ένας νέος σημαντικός κοινωνικός ρόλος των αιρετών οργάνων, καθώς οι Δήμοι αναλαμβάνουν κρίσιμες λειτουργίες στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας με στόχο την αναχαίτιση, στο μέτρο του εφικτού, των επιπτώσεων της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. 

Για αυτούς του λόγους και για πολλούς περισσότερους, στις 08/10/2023 λέμε ΝΑΙ στον Βασίλη Ξυπολυτά, για την Κηφισιά, την Ερυθραία και την Εκάλη.

Στις 08/10/2023 ζητώ την ψήφο σας για να μπορέσω να είμαι δίπλα σας για τη συνέχιση του οράματος και του έργου, που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος πατέρας μου Κωνσταντίνος Καρράς και θα φέρει τον Δήμο Κηφισιάς-Ερυθραίας και Εκάλης στη νέα του εποχή, αλλά και παράλληλα να σας εκπροσωπώ αποφασιστικά και αποτελεσματικά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κηφισίας της Ερυθραίας και της Εκάλης.

Μαζί θα πάρουμε τις σημαντικές αποφάσεις.