ΑΜΑΛΙΑ ΒΡΑΧΝΟΥ

Έχω μεγαλώσει, ζω και δραστηριοποιούμαι στην Κηφισιά ακολουθώντας μια βαθιά οικογενειακή παράδοση, που ξεκίνησε όταν ο παππούς μου εγκαταστάθηκε στην περιοχή.

Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισα με κρατική υποτροφία το μεταπτυχιακό μου στο Virginia Polytechnic Institute and State University (VA Tech) των ΗΠΑ στον Τομέα Συγκοινωνιολογίας και Προηγμένων Συστημάτων Μεταφορών, όπου διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με τον σχεδιασμό και ανάλυση των μεταφορών.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ιδρύοντας τεχνική εταιρεία μελετών καικατασκευών ιδιωτικών και δημόσιων έργων, ενώ επέκτεινα τη δράση μου στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση βιώσιμων στρατηγικών σχεδίων αστικής προσβασιμότητας και χωροθέτησης φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορους Δήμους. Παράλληλα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως εξειδικευμένος σύμβουλος στον τομέα ανάπτυξης, διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων.

Είμαι ενεργό μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και του Συλλόγου Εκτιμητών Ακίνητης Περιουσίας κατέχοντας Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση, ενώ συμμετέχω ενεργά στην προώθηση κι ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας (#LeanIn #Networking).

Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω την επαγγελματική μου εμπειρία ώστε να συμβάλω στη διαχείριση και ανάδειξη των αναξιοποίητων κοινόχρηστων χώρων και της λοιπής ακίνητης περιουσίας του Δήμου, όπως επίσης και στη βελτιστοποίηση των συνθηκών αστικής προσβασιμότητας, κινητικότητας και των υποδομών μεταφορών.

Προσωπικό μου όραμα είναι η δημιουργία μιας δυναμικής και συνεκτικής κοινωνίας των πολιτών σε έναν Δήμο που βασική του μέριμνα είναι να παρέχει πλήθος επιλογών και λύσεων στους πολίτες του με στόχο να απολαμβάνουν ένα υψηλό και ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης. Προσδοκώ μια συμμετοχική κοινωνία ισότητας και συνευθύνης με σεβασμό στις βασικές αρχές της παράδοσης της περιοχής μας, όπου η κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση της καθημερινότητας συνυπολογίζονται στις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι έχουν ως βασική επιδίωξη την προαγωγή της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής προόδου στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης.