ΑΓΓΕΛΙΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Η Αγγελίνα – Μαρία Παπαϊωάννου είναι κάτοικος του Δήμου Κηφισιάς επί 20 συνεχή χρόνια, εκ των οποίων, τα 15 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κηφισιά, στον τομέα των πωλήσεων αυτοκινήτων και της εστίασης. Παράλληλα τελεί χρέη ιδιαιτέρας γραμματέως του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ειδών διακόσμησης Καλοταράνης ΑΕ με έδρα στο Μαρούσι, ενώ πολλά από τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία εδρεύουν στο Δήμο Κηφισιάς.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, με παιδαγωγική κατεύθυνση και άδεια διδασκαλίας. Παράλληλα σπούδασε στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και έχει ασχοληθεί με την παραγωγή εκπομπών σε μέσα μαζικής επικοινωνίας, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του προγράμματος Ορθόδοξης Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, με κατεύθυνση Ιστορίας, Δόγματος, Φιλοσοφίας και Αρχαιολογίας. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας της είναι “Η χριστιανική ανθρωπολογία και το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας”, με κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα τη Δογματική Θεολογία και την Οικουμενική Κίνηση.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και έχει διδάξει σε παιδιά και ενήλικες.

Επίσης ασχολείται με τη στιχουργική και το τραγούδι, έχοντας ιδρύσει το duo Nostra Musica.

Ασχολείται επί σειρά ετών με τα κοινά, ως εθελόντρια της ομάδας εθελοντών της ΝΔ. Κατά τη διάρκεια των εκλογών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης του 2018 συμμετείχε ως υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς με το συνδυασμό +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ.κ. Νίκο Χιωτάκη. Πρωτοβουλιακά, συμμετείχε σε ιδιωτικό επίπεδο σε φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Έχοντας πάντα κατά νου την ενεργή συμμετοχή της στα κοινά, και θέλοντας να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, αποφάσισε να εκτεθεί εκ νέου σε μια εκλογική διαδικασία της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης συνοδοιπορώντας με τον υποψήφιο δήμαρχο κ.κ. Βασίλη Ξυπολυτά, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.