ΑΞΟΝΑΣ  4 : Ο Δήμος Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης ΠΟΛΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο πολιτισμός βρίσκεται στο DNA της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας, της Εκάλης. Αυτή η δυναμική πολιτιστική μας ταυτότητα βασίζεται αφενός στην ιστορικότητα της Κηφισιάς, με παρουσία που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και φτάνει στο σήμερα, μέσα από πολλούς σταθμούς που διαμόρφωσαν την εικόνα και τον χαρακτήρα της στο χρόνο,  και αφετέρου στις προσφυγικές μνήμες και παραδόσεις της Νέας Ερυθραίας.

Ιστορία, μνήμες, παραδόσεις συνδέουν τους κατοίκους του Δήμου μας, παραμένουν ζωντανές και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά,  ώστε η ιστορία μας να μην πέσει στη λήθη. Εξάλλου, στο Δήμο μας συναντάμε πληθώρα από παλαιά, διατηρητέα, ιστορικά κτίρια που  επισφραγίζουν τη σημαντική  ιστορία του Δήμου μας, και δεν πρέπει να παραμένουν αναξιοποίητα.

Ο Δήμος Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης μπορεί και πρέπει να παράγει πολιτισμό.

Καλλιεργούμε και προάγουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε όλες τους τις διαστάσεις, ώστε να αποτελέσουν μοχλό για την ουσιαστική επανεκκίνηση  του Δήμου μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας αποτελεί για εμάς σημαντικό οδηγό και συμβάλλει στο όραμά μας για τη δημιουργία νέου πολιτιστικού αποθέματος μέσα από δράσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Ο τομέας του πολιτισμού μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο του, αλλά και την επιρροή που ασκεί αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής μιας περιοχής.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που αξιοποιεί και αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα και τα πολιτιστικά του δρώμενα.

Αναδεικνύουμε τα διαχρονικά ιστορικά, πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Δήμου μας και ζωντανεύουμε τις μνήμες της σύγχρονης ιστορίας της πόλης και των ανθρώπων της.

Αξιοποιούμε το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας, και δημιουργούμε νέο, αγκαλιάζοντας και τη σύγχρονη δημιουργική παραγωγή και τις δυνατότητες της Δημιουργικής Οικονομίας. Στηρίζουμε στην πράξη τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή και καλλιτεχνική δημιουργία που αναπτύσσεται εντός των ορίων του Δήμου μας, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Υποστηρίζουμε δομημένα, με σχέδιο και σε όλα τα επίπεδα τη διοργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων και γεγονότων (υφιστάμενων αλλά και νέων ) που μπορούν να αναδείξουν τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή και να προσελκύσουν ενδιαφέρον και επισκέπτες στην Περιοχή μας: Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής, παραδοσιακού χορού, Μενάνδρεια – Αλλοτινές Πατρίδες, Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων, κηφισοπαιχνιδίσματα, ετήσιο φεστιβάλ νέων μουσικών/συγκροτημάτων, ετήσια έκθεση εικαστικών και γλυπτικής, και πιο συστηματική προβολή των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, στήριξη των ιστορικών τοπικών κινηματογράφων του Δήμου Κηφισιάς και τη δημιουργία Δημοτικού Σινεμά στην Νέα Ερυθραία κ.α.

Δομούμε τα προγράμματα των εκδηλώσεων κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται και να αναδεικνύεται η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς σ ’ένα  πολιτισμικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό γεγονός με σημαντική εμβέλεια.

Εκσυγχρονίζουμε, εμπλουτίζουμε τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες-Αναγνωστήρια και εισάγουμε νέες τεχνολογίες, ώστε να καταστούν πόλος έλξης και δημιουργικής απασχόλησης για τους κατοίκους μας.

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στη Κηφισιά, Δημοτικής Πινακοθήκης, λαογραφικού μουσείου και Δημοτικού Ωδείου.

Αναδεικνύουμε τον αρχαίο ιστορικό χώρο της Καστρίτσας.

Αναβαθμίζουμε και αναδεικνύουμε τον ερειπωμένο παλαιό σταθμό διοδίων στη Ν. Ερυθραία, τον αποκαλούμενο «ΦΟΡΟ»,  που διασώζεται στην παλιά οδό Τατοΐου κοντά στη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Προβαίνουμε σε ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης με στόχο την φύλαξη, συντήρηση, ταξινόμηση και αξιοποίησή του

Στηρίζουμε τη Μητρόπολή μας με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών εκκλησιών του Δήμου μας.

Ενισχύουμε τον Προϋπολογισμό του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), καθώς και το προσωπικό του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και να υλοποιεί τους καταστατικούς του σκοπούς, αλλά και να αξιοποιήσει με το βέλτιστο τρόπο τόσο τη  βίλα Μπότση όσο και το Δημοτικό θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Αξιοποιούμε τις υφιστάμενες υποδομές για δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου:

•  ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣ. ΓΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

•  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ. Απαιτείται πλήρης συντήρηση του κτηρίου, νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

•  Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς, Έπαυλη Δροσίνη.

•  Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Αναδεικνύουμε το πλούσιο ιστορικό αρχιτεκτονικό και λαογραφικό απόθεμα του Δήμου μας (διατηρητέα και ιστορικά κτήρια ) με την ενίσχυση του θεσμού των «Ιστορικών Διαδρομών»  στις 3 δημοτικές ενότητες και ταυτόχρονα διεκδικούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για την συντήρηση και ανάδειξή τους.

Αξιοποιούμε δημιουργικά τις συνέργειες μεταξύ του πολιτισμού και άλλων τομέων, όπως ο αθλητισμός, η ιστορία, η γαστρονομία, η επιχειρηματικότητα κ.α. Υποστηρίζουμε τη διοργάνωση καινοτόμων πολιτιστικών δρώμενων σε δημόσιους χώρους του Δήμου Κηφισιάς, και τη δικτύωση μεταξύ μουσείων, πινακοθηκών, και άλλων υποδομών που συνθέτουν τον πολιτιστικό χάρτη του Δήμου μας.

Παράλληλα, χρησιμοποιούμε σύγχρονα μέσα στήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως η αναζήτηση ιδιωτικών χορηγιών, η διοργάνωση διαγωνισμών και βραβείων κ.α.

Στηρίζουμε έμπρακτα τους παραδοσιακούς κινηματογράφους του Δήμου μας.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου μας και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για ενίσχυση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής.

Προβαίνουμε σε ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης με στόχο την φύλαξη, συντήρηση, ταξινόμηση και αξιοποίησή του.

Στοχεύουμε όλα τα κτίρια, τόσο αυτά που βρίσκονται στη διάθεση του δήμου, όσο και ιδιωτικά, να αναζωογονηθούν και να συμβάλλουν στη νέα όψη της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Υιοθετούμε καλές πρακτικές άλλων πόλεων και λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους βιοκλιματικού σχεδιασμού, στα έργα συντήρησης και ανακατασκευής των κτιρίων μας με γνώμονα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Αναδεικνύοντας το κτιριακό μας απόθεμα, αναδεικνύουμε την ιστορικότητα τους μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον που φιλοξενούνται και ενισχύουμε την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας.

Σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να ενισχύουμε δράσεις και υποδομές πολιτιστικού χαρακτήρα.

Φέρνουμε στοιχεία του πολιτισμού σε κάθε γειτονιά.

Βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας και δίνουμε ώθηση στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Το ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα από μόνο του δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η επαρκής διασύνδεση και ανάδειξή του.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προάγουμε τον αθλητισμό και στοχεύουμε σε παρεμβάσεις που αφορούν στην αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων δίνοντας σε όλους του δημότες, μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα ασφαλούς και αξιοπρεπούς σωματικής άσκησης. Συντηρούμε συστηματικά και ανακατασκευάζουμε τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές στο Δήμο (κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήριο, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι).

Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και πιστοποιούμε, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους, ενώ με γνώμονα τις κατά τόπους ανάγκες και ελλείψεις σχεδιάζουμε νέους σύγχρονους κλειστούς χώρους άθλησης σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Στόχος μας είναι οι δημότες και τα παιδιά της περιοχής μας να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συνεργαζόμαστε στενά με  την Περιφέρεια Αττικής για την άμεση δημοπράτηση και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκτέλεση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τρίγωνο Φραγκοπούλου .

Συνδέουμε τον αθλητισμό με την προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή, την κοινωνική ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, με στόχο την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως σε χώρους και υπηρεσίες αθλητισμού.

Εμπλουτίζουμε τις αθλητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στη Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, βελτιώνουμε και συμπληρώνουμε τις αθλητικές υποδομές και τις αξιοποιούμε δημιουργικά. Ενισχύουμε τις αθλητικές ακαδημίες του Δήμου και των λοιπών φορέων της πόλης, και προάγουμε τον Εναλλακτικό Αθλητικό Τουρισμό όπως:

•  Padel

•  Αναρρίχηση

•  Jogging /Hiking στο Βουνό κ.α

Δημιουργούμε αγώνες «τρίαθλου»  ως θεσμό με όμορους Δήμους.

Αναπτύσσουμε μη διαδεδομένα αθλήματα πχ. τοξοβολία

Δρομολογούμε άμεσα την πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Ζηρίνειου»  και του Κολυμβητηρίου του «Δ.Α.Κ. Πολιτείας».

Σχεδιάζουμε την κατασκευή 4νέων αθλητικών χώρων, οι οποίοι με τη χρήση  του συστήματος αεροϋποστηριζόμενου θόλου, γνωστού ως “μπαλόνι« θα  χρησιμοποιούνται ως κλειστά γυμναστήρια όλο το χρόνο :

•  3 Γήπεδα Μπάσκετ και Βόλεϊ

•  1 Γήπεδο Στίβου

Επιπλέον σχεδιάζουμε την κατασκευή 4 γηπέδων 5Χ5 ποδοσφαίρου, 3 ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και 2 γηπέδων τένις σε υφιστάμενους χώρους του Δήμου μας, από το σύνολο των ανεκμετάλλευτων χώρων που διαθέτει ο Δήμος.

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, προωθούμε αγώνες, αθλητικές και προπονητικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και άλλες σχετικές δράσεις και εντάσσουμε τις αθλητικές δραστηριότητες σε ένα κοινό δίκτυο προώθησης του αθλητισμού ως δραστηριότητα αιχμής, αλλά και ως στοιχείου της καθημερινότητας.

Επιδιώκουμε τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με το σύνολο των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας, οι οποίοι με τη δράση τους συμβάλλουν στην πολιτιστική και αθλητική ενασχόληση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των γειτονικών Δήμων.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, σχεδιάζουμε την κατασκευή νέου σύγχρονου διαδημοτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου για την διεξαγωγή αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Αθλητισμός στα σχολεία μας

Συντηρούμε και ανακατασκευάζουμε – όπου χρειάζεται – τις σχολικές αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Διοργανώνουμε, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, σχολικούς αγώνες όλων των σχολικών βαθμίδων και σε όλα τα αθλήματα, υπό το συντονισμό του Δήμου μας.

Διοργανώνουμε σεμινάρια για τους μαθητές κάθε βαθμίδας, από εγνωσμένης αξίας αθλητές και προπονητές με στόχο την ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθαι, της αθλητικής παιδείας και της αθλητικής ιστορίας της πόλης.

Εισάγουμε το θεσμό του γιατρού,  του ψυχολόγου και του διατροφολόγου για την υποστήριξη των αθλουμένων.

 

Αθλητισμός για όλους

Βελτιώνουμε και ενισχύουμε τα ήδη υπάρχοντα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, παράλληλα με τον εμπλουτισμό τους με νέες δράσεις και νέα αθλήματα για όλες τις ηλικίες (ανηλίκων, ενηλίκων και τρίτης ηλικίας).

Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα καθημερινής άθλησης για γυναίκες, για τη δημιουργική αθλητική ενασχόληση των ατόμων τρίτης ηλικίας (σε αθλητικούς χώρους, στους χώρους των ΚΑΠΗ κ.α.) και ειδικά προγράμματα για ΑμεΑ με χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου (ιδιαίτερα του δημοτικού κολυμβητηρίου) και απασχόληση εξειδικευμένων γυμναστών και προπονητών.

Ενισχύουμε πρωτοβουλίες των σωματείων για ανάπτυξη ομαδικών αθλημάτων για ενήλικες.

Πιστεύουμε στα οφέλη του αθλητισμού τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, και στεκόμαστε αρωγοί σε δράσεις υποστήριξης της κοινωνίας μας.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ

Στηρίζουμε την εκπαίδευση και λέμε «΄ΝΑΙ» στην εξέλιξη – «ΝΑΙ» στην καλλιέργεια του πνεύματος.

Οι δομές προσχολικής αγωγής θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως βασικοί  φορείς εκπαίδευσης και όχι ως χώροι φύλαξης- κοινωνικοποίησης των παιδιών και διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων.  Η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη χρειάζονται ένα νέο μοντέλο προσχολικής αγωγής,  που θα διευκολύνει την πρόσβαση και παρακολούθηση  ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που θα στοχεύει σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στη ζωή των παιδιών και θα συμβάλει σημαντικά στην παροχή ίσων ευκαιριών, προλαμβάνοντας τη σχολική αποτυχία και διαρροή μέσω της ανάπτυξης γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ενδεικτικά προγραμματίζουμε: μάθημα ξένης γλώσσας, ρομποτικής κ.λ.π.

Διεκδικούμε τη δημιουργία νέων και σχεδιάζουμε την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών με σκοπό τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, αποδοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πρακτικών αναγκών των παιδιών και των γονέων. Μετατρέπουμε τις δομές μας σε χώρους πολλαπλών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.

Σχεδιάζουμε την επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών. Αναπτύσσουμε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ), με την επίβλεψη εξειδικευμένων παιδαγωγών Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη όλων των σχολικών μας υποδομών.

Σχεδιάζουμε τη κατασκευή νέων σχολικών υποδομών σε γειτονιές που έχουν ανάγκη:

•  Ανέγερση νέου Δημοτικού σχολείου στο πρώην οικόπεδο ΗΒΗ

•  Ανέγερση 10ου Δημοτικού Σχολείου και 9ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή Ούλεν.

•  Ανέγερση 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Αδάμες.

•  Διερευνούμε την εύρεση νέου χώρου για την άμεση μεταστέγαση του 5ου Νηπιαγωγείου.

•  Δημιουργία Παιδικού σταθμού, στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Δίνουμε ζωή στο δημοτικό εγκαταλειμμένο κληροδότημα της οδού Κασσαβέτη. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργεί εκτός από το καθημερινό ωράριο, άλλα και κατά τις εργάσιμες ώρες του εμπορικού κέντρου της Κηφισιάς, ως ανοικτό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο τόνωσης του εμπορικού κέντρου της Κηφισιάς.

•  Δίνουμε ώθηση σε δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα με στόχο την ενίσχυση και τη δημιουργία ενός γνωσιακού υποβάθρου για όλους.

•  Στηρίζουμε όλα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλες ιδιαιτερότητες.

•  Υποστηρίζουμε τους νέους γονείς μέσω παροχής επιστημονικών συμβουλών σε όλους όσους το χρειάζονται.

•  Καθιερώνουμε, υπό την αιγίδα του Δήμου, πρόγραμμα συνεχούς επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους μας, με έναρξη από το γυμνάσιο.

•  Καθιερώνουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης γονέων, κηδεμόνων και παιδιών σε θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς, κοινωνικών προβλημάτων, ενδοσχολικής βίας κλπ., σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στηρίζουμε την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, με ειδική έμφαση σε δραστηριότητες που συνδέονται με το πολιτιστικό, άυλο και δημιουργικό κεφάλαιο του Δήμου μας, που δημιουργούν απασχόληση και προστιθέμενη αξία σε τοπικό επίπεδο.

Για τη νέα Δημοτική Αρχή, το εμπορικό κέντρο τόσο της Κηφισιάς όσο και της Νέας Ερυθραίας δεν αποτελεί απλά μια συνύπαρξη κάποιων επιχειρήσεων, αλλά φιλοδοξεί να λειτουργεί ως «τοπόσημο» για τις εν λόγω Δημοτικές Ενότητες. Σε αυτή την κατεύθυνση τονώνουμε την περιοχή, με μια ολοκληρωμένη δέσμη συνεκτικών και αλληλένδετων δράσεων. Με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής του κέντρου, ενισχύουμε και προβάλλουμε την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και οργανώνουμε την οικονομική δραστηριότητα εντός της ευρύτερης περιοχής συμβάλλοντας στην εξάλειψη των κλειστών καταστημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιούμε πολιτικές που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομική δραστηριότητα, τις επενδύσεις και την απασχόληση στο Δήμο μας.

Δημιουργούμε  Κέντρο Καινοτομίας και Βιώσιμης ανάπτυξης (startuphub) για τις υφιστάμενες, τις νεοφυείς και start-up επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Διαμορφώνουμε ένα ελκυστικό αστικό περιβάλλον και παρέχουμε σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στον πολίτη και την επιχείρηση.